Vad är Oolong?

Ooolong tips och trixOolongte är en delikatess och ett riktigt hantverk. Det består huvudsakligen av lite större teblad. Omedelbart efter skörden får tebladen ligga och torka en aning i solen för att därefter rullas eller knådas. Detta gör att luftens syre kommer åt bladets delar i olika hög grad så att bladen oxideras ojämnt. Därför får Oolongte drag från både gröna och svarta teer, det kallas även blått te. Smaken beskrivs som blommig, fylligare än gröna teer, men mildare och friskare än svarta teer. Oolongte innehåller antioxidanter som sägs kunna stabilisera blodtryck, motverka förhöjda kolesterolnivåer och hjälper matsmältningen på traven. Brygg på vatten som är ca 85 grader i ca 4 minuter. Det går att brygga flera gånger på samma blad, smaken kommer fram mer och mer. Prova!